JAZZ BALET, PLESNA PREDŠOLSKA

SHOW DANCE, MODERN, SODOBNI

Jazz balet vsebuje elemente tako iz klasičnega baleta, kot iz sodobnega plesa, show dance zahteva še znanje iz drugih plesnih zvrsti in gledališke igre… Učimo se različnih plesnih tehnik in to povezujemo v celoto, kateri dodamo še našo ustvarjalnost. Osredotočamo se tako na fleksibilnost, splošno kondicijo, eksplozivnost, kot tudi na kreativnost in naravno gibanje našega telesa in s tem ustvarjamo nove, lastne gibe. Plešemo na različne zvrsti popularne glasbe.

Plesna predšolska skupina so naši najmlajši plesalci. Stari so od 3 – 5 let, v drugi skupini 5-6 let. Z njimi skozi igro in ples razvijamo motoriko in občutek za glasbo. Vsako uro spoznamo nov ples, skozi katerega spoznamo nove stvari, novo zgodbo in seveda najpomembnejše – nove plesne korake. Plesalke in plesalci so na koncu nagrajeni z nalepkami, ki jih zbiramo skozi celo leto.
Od oktobra dalje poteka tečaj za predšolsko skupinico v Vrtcu Bled, Gorje, Jesenice in Koroška Bela. Otroke pobiramo v skupinah, starši jih prevzamete v telovadnici. Cena letne karte je 152 eur, možno je plačati v več obrokih.

S skupino plesalk starih od 6 – 9 let počasi začnemo graditi na plesni tehniki, kondiciji in izraznosti. Seveda se težjih stvari še vedno lotimo skozi igro, ampak jih počasi navajamo na red in natančnost pri izvajanju koreografij in kombinacij. Koreografije so zelo različne, v enih se preizkusimo v tehniki, spet druge pa so sestavljene glede na zgodbo, ki jo poskusimo skozi ples predstaviti gledalcu. Da pa ne izgubimo najpomembnejše lastnosti plesa, ki jo vsak otrok ima – izraznost, punce včasih ustvarjajo tudi svoje lastne korake in kombinacije.

V skupini jazz 10+ so plesalke stare nad 10 let, ki spoznavajo jazz balet in show dance osnove. Želja nekaterih je, da postanejo tekmovalke, zato je del treninga namenjen tudi temu. Predvsem pa je to skupina punc, ki želi plesati in v dvorani pozabiti na vse obveznosti ki jih čakajo doma, v šoli… Na treningih se z ogrevanjem in raztegovanjem naučimo čimveč plesnih korakov, ki nam kasneje pomagajo pri koreografijah. Včasih dekleta sama izrazijo želje kateri element bi se rade naučile, pa potem trening prilagodimo temu.

TEKMOVALNE SKUPINE (jazz balet, show dance, modern)
Naše tekmovalke zastopajo Moj klub na državnih tekmovanjih in žanjejo odlične rezultate. V tekmovalnem programu imajo dekleta 3x tedensko jazz balet, dodatno pa obiskujejo še gimnastiko, akrobatiko, balet, sodobni ples, nekatere tudi acrobatic pole. Obisk določenih dodatnih ur se prilagaja individualno npr. če je plesalka premalo gibljiva obiskuje gimnastiko, če se odloči tekmovati v kategoriji moderni, je obvezen obisk sodobnega plesa…

V naši plesni šoli pleše tudi skupina deklet iz Centra Matevža Langusa iz Radovljice.

Jazz balet poučuje učiteljica Sara Medja, sodobni ples Špela Koren in Tamara Polanc, CUVD in plesno predšolsko Maša Kunšek.
Vabljeni!

Pravilniki, datumi tekmovanj, rezultati:
PLESNA ZVEZA – KLIKNITE SEM