ACROBATIC POLE in PLES NA OBROČIH

ZA OTROKE IN ODRASLE

ACROBATIC POLE (PLES NA DROGU) je vadba oziroma vrsta šolanja, kjer izvajamo akrobatsko plesne like na vertikalnem drogu, ki je lahko vrteč ali statičen. Vadba na drogu je višje intenzivna, zato je pomembno kvalitetno in daljše ogrevanje, ki zajema tudi vaje za moč in gibljivost. Ogrevanje traja 30 minut. Preostali del vadbe poteka na drogu, prilagojeno posameznikovemu znanju. Vsak član prejme boršuro z elementi, ki si sledijo po stopnji intenzivnosti. Brošura je pripomoček, da na isti uri lahko vadijo člani z različnimi stopnjami znanja.
Vadba ne zajema intimnih gest, gole noge in pas je potreben zaradi boljšega oprijema kože v stiku s kovino, ker je za izvedbo zahtevnih elementov nujno, ker blago v stiku s kovino preveč drsi. Tudi na mednarodnih tovrstnih tekmovanjih so prepovedane gibi, ki ne predstavljajo umetnosti in športa.

POLE DANCE (PLES OB DROGU) – NOVO V PROGRAMU v prihajajoči sezoni
V letošnji sezoni bomo dodali posebno uro plesa ob drogu v pravem pomenu besede. To pomeni, da se bodo akrobatke naučile tudi plesnega izražanja in akrobacij na tleh in plesnih povezav v težje elemente. Predvsem za tekmovalke je ta ura pomembna in bo tudi obvezna, na urnik bomo dodali tudi posebno uro za odrasle, ki jim težji akrobatski elementi na drogu predstavljajo pretežek zalogaj. Ta del po poučevala diplomirana plesna učiteljica Alja Branc, ki se letos pridružuje naši ekipi.

PLES NA OBROČU (AERIAL HOOP) je vadba, ki je podobna plesu na drogu, le da se izvaja na obroču. Malenkost je lažja, ker je na obroču boljša oprijemljivost in zato primerna za vsakogar.

Treningi za nastope potekajo individualno v prostih terminih, po dogovoru s trenerko.
Za nastope se kombinira z elementi gimnastike, sodobnega plesa, baleta, jazz baleta…

Z redno vadbo na drogu in obroču si boste zagotovili čudovito postavo!
V naših skupinah vadijo otroci od 8 let dalje. Vadbo obiskujejo tudi mamice s hčerkami, občasno se opogumi tudi kak moški. Ne pričakuje se, da boste na vadbo prišli že kondicijsko pipravljeni, kondicijo boste pridobili postopoma na samih urah.

OBLEKA
Na začetnih urah imate lahko hlače do pod kolen in majico, kasneje kratke hlače in majice, odvisno od stopnje, ki jo boste želeli osvojiti.

NASTOPI
2x letno je dan odprtih vrat, kjer lahko starši obiščejo uro in si ogledajo, kaj se otroci učijo (predvidoma novembra in aprila).
V začetku junija je zaključna predstava v Festivalni dvorani na Bledu, kjer nastopajo čisto vse skupine.
Na ostala povabila na nastope večinoma pošljemo nadaljevalno skupino oz. tekmovalke.

TEKMOVALNA SKUPINA
V pretekli sezoni sta dve dekleti tekmovali v Sloveniji in tujini in povsod stali na stopničkah. Letos bomo dodali trening samo za tekmovalke (v Radovljici), ki se morajo udeleževati še vsaj ene ure plesa na teden in gimnastike. Za tekmovanje je potrebno veliko samoiniciativnosti, trening vsaj 5x tedensko (pole, gibljivost, ples). Na tekmi Italian pole chamiponship, ki se ga nameravamo udeležiti, so predpisani obvezni elementi iz baleta in gimnastike.

_____________________________________________________

SKUPINE SEPTEMBER 2020:

 

Treningi v Radovljici – pričetek 7.9.2020

Acrobatic pole 10-16 let, poučuje Katja Savković
ponedeljek 16.00-17.15 
sreda 17.20-18.40 

Acrobatic pole 6-9 let, poučuje Katja Savković
ponedeljek 17.20-18.20

Acrobatic pole tekmovalna, poučuje Katja Savković
ponedeljek 18.30-20.00
sreda 15.45 – 17.15
četrtek pole dance (plesni trening) 19.30-20.30, poučuje Alja Branc

Acrobatic pole odrasli, poučuje Katja Savković – pričetek oktobra
ponedeljek 20-10-21.20
sreda 20-15-21.30

________

Treningi na Bledu – pričetek 7.9.2020

Ples na obroču
ponedeljek 16.00-17.00, poučuje Kristina Arhar Bošnjak, Katja Savković
četrtek 17.45-19.00, poučuje Kristina Arhar Bošnjak, Katja Savković

Acrobatic pole otroci
torek 17.40-18.40, poučuje Ana Koprivnikar
petek 16.00-17.15, poučuje Ana Koprivnikar

________

Naj Moj klub postane Vaš klub.
Vabljeni.