ACROBATIC POLE in PLES NA OBROČIH

ZA OTROKE IN ODRASLE

ACROBATIC POLE (PLES NA DROGU) je vadba oziroma vrsta šolanja, kjer izvajamo akrobatsko plesne like na vertikalnem drogu, ki je lahko vrteč ali statičen. Vadba na drogu je višje intenzivna, zato je pomembno kvalitetno in daljše ogrevanje, ki zajema tudi vaje za moč in gibljivost. Ogrevanje traja 30 minut. Preostali del vadbe poteka na drogu, prilagojeno posameznikovemu znanju. Vsak član prejme boršuro z elementi, ki si sledijo po stopnji intenzivnosti. Brošura je pripomoček, da na isti uri lahko vadijo člani z različnimi stopnjami znanja.
Vadba ne zajema intimnih gest, gole noge in pas je potreben zaradi boljšega oprijema kože v stiku s kovino, ker je za izvedbo zahtevnih elementov nujno, ker blago v stiku s kovino preveč drsi. Tudi na mednarodnih tovrstnih tekmovanjih so prepovedane gibi, ki ne predstavljajo umetnosti in športa.

PLES NA OBROČU (AERIAL HOOP) je vadba, ki je podobna plesu na drogu, le da se izvaja na obroču. Malenkost je lažja, ker je na obroču boljša oprijemljivost in zato primerna za vsakogar.

Treningi za nastope potekajo individualno v prostih terminih, po dogovoru s trenerko.
Za nastope se kombinira z elementi gimnastike, sodobnega plesa, baleta, jazz baleta…

Z redno vadbo na drogu in obroču si boste zagotovili čudovito postavo!
V naših skupinah vadijo otroci od 8 let dalje. Vadbo obiskujejo tudi mamice s hčerkami, občasno se opogumi tudi kak moški. Ne pričakuje se, da boste na vadbo prišli že kondicijsko pipravljeni, kondicijo boste pridobili postopoma na samih urah.

OBLEKA
Na začetnih urah imate lahko hlače do pod kolen in majico, kasneje kratke hlače in majice, odvisno od stopnje, ki jo boste želeli osvojiti.

NASTOPI
2x letno je dan odprtih vrat, kjer lahko starši obiščejo uro in si ogledajo, kaj se otroci učijo (predvidoma novembra in aprila).
V začetku junija je zaključna predstava v Festivalni dvorani na Bledu, kjer nastopajo čisto vse skupine (30.5.2020).
Na ostala povabila na nastope večinoma pošljemo nadaljevalno skupino oz. tekmovalke.

Acrobatic pole bo v sezoni 2019/20 poučevala Katja Savković.

ACROBATIC POLE in PLES NA OBROČIH SKUPINE 2019/20:
MOJ KLUB BLED
– POLE OTROCI
– POLE ODRASLI
– OBROČI OTROCI

MOJ KLUB RADOVLJICA
– POLE OTROCI
– POLE ODRASLI

Naj Moj klub postane Vaš klub.
Vabljeni.