JAZZ BALET, PLESNA PREDŠOLSKA

SHOW DANCE, MODERN, SODOBNI

Jazz balet se pleše na različno popularno glasbo in vsebuje elemente tako iz klasičnega baleta, kot iz sodobnega plesa, modernega baleta… Show dance je kratka zgodbica z rekvizitom, ki zahteva tudi nekaj gledališkega znanja. Učimo se različnih plesnih tehnik in to povezujemo v celoto, kateri dodamo še našo ustvarjalnost. Osredotočamo se tako na gibljivost, splošno kondicijo, eksplozivnost, kot tudi na kreativnost in naravno gibanje našega telesa in s tem ustvarjamo nove, lastne gibe.

Plesna predšolska skupina so naši najmlajši plesalci. Stari so od 3 – 5 let. Z njimi skozi igro in ples razvijamo splošno motoriko in občutek za glasbo. Skoraj vsako uro spoznamo nov ples, hkrati se skozi igro raztegujemo in osvajamo osnovne gimnastične prvine.

S skupinami plesalk starih od 6 – 9 let začnemo graditi na plesni tehniki, kondiciji in izraznosti. Seveda se težjih stvari še vedno lotimo skozi igro, otroke pa hkrati navajamo na red in natančnost pri izvajanju koreografij in kombinacij. Koreografije so zelo različne, v enih se preizkusimo v tehniki, spet druge pa so sestavljene glede na zgodbo, ki jo poskusimo skozi ples predstaviti gledalcu. Da pa ne izgubimo najpomembnejše lastnosti plesa, ki jo vsak otrok ima – izraznost, punce včasih ustvarjajo tudi svoje lastne korake in kombinacije.

V skupini jazz mladinke  so plesalke stare nad 10 let, ki spoznavajo jazz balet in show dance osnove. Želja nekaterih je, da postanejo tekmovalke, zato je del treninga namenjen tudi temu. Predvsem pa je to skupina deklet, ki želi plesati in v dvorani pozabiti na vse obveznosti ki jih čakajo doma, v šoli… Na treningih se z ogrevanjem in raztegovanjem naučimo čimveč plesnih korakov, ki nam kasneje pomagajo pri koreografijah. Dekleta so vključena v izvedbe predstav, v sezoni 2022/23 bomo plesali Levje kraljestvo in rpičeli s pripravo nove predstave.

TEKMOVALNE SKUPINE (jazz balet, show dance, modern)
Naše tekmovalke zastopajo Moj klub na državnih tekmovanjih in žanjejo odlične rezultate. V tekmovalnem programu imajo dekleta večkrat tedensko jazz balet, dodatno pa obiskujejo še modern, gimnastiko, akrobatiko, balet, sodobni ples, nekatere tudi acrobatic pole. Obisk določenih dodatnih ur se prilagaja individualno npr. če je plesalka premalo gibljiva obiskuje gimnastiko…
Na tekmovanjih v letu 2022 smo prejeli vrsto medalj in pokalov, odhajamo tudi na evropsko in svetovno prvenstvo.

NASTOPI
2x letno je dan odprtih vrat, kjer lahko starši obiščejo uro in si ogledajo, kaj se otroci učijo (predvidoma novembra in aprila).
Skupine se udeležujejo nastopov na različnih lokacijah. Z nastopi se pridobiva sam zavest in sposobnost uspešnega premagovanja stresnih situacij.

Jazz Balet izvajamo v Radovljici in na Bledu.

Vabljeni na brezplačne preizkuse programov od 1. – 3.9.2023.

Za urnik in cenik nam pošjite mail na infomojklub@gmail.com.

Naj Moj klub postane Vaš klub.
Vabljeni!

Pravilniki, datumi tekmovanj, rezultati:
PLESNA ZVEZA – KLIKNITE SEM