JAZZ BALET, PLESNA PREDŠOLSKA

SHOW DANCE, MODERN, SODOBNI

Jazz balet in plesno predšolsko izvajamo v naših klubskih prostorih na Bledu in v Radovljici.
V šolskih prostorih v Gorjah, na Koroški Beli  in na Jesenicah smo v preteklih letih izvajali jazz balet za predšolske otroke.
V prihajajoči sezoni se bomo dejavnosti v vrtcih in šolah odločili tekom septembra, pričetek bo oktobra. Vse najmlajše septembra vabimo na dejavnosti, ki potekajo v obeh klubih (Bled, Radovljica).

Jazz balet se pleše na različno popularno glasbo in vsebuje elemente tako iz klasičnega baleta, kot iz sodobnega plesa, modernega baleta… Show dance je kratka zgodbica z rekvizitom, ki zahteva tudi nekaj gledališkega znanja. Učimo se različnih plesnih tehnik in to povezujemo v celoto, kateri dodamo še našo ustvarjalnost. Osredotočamo se tako na gibljivost, splošno kondicijo, eksplozivnost, kot tudi na kreativnost in naravno gibanje našega telesa in s tem ustvarjamo nove, lastne gibe.

Plesna predšolska skupina so naši najmlajši plesalci. Stari so od 3 – 5 let. Z njimi skozi igro in ples razvijamo splošno motoriko in občutek za glasbo. Vsako uro spoznamo nov ples, skozi katerega spoznamo nove stvari, novo zgodbo in seveda najpomembnejše – nove plesne korake. Plesalke in plesalci so na koncu nagrajeni z nalepkami, ki jih zbiramo skozi celo leto.
V klubskih prostorih na Bledu in v Radovljici pričnemo že 7.9.2020.
Od oktobra dalje poteka tečaj za predšolske skupinice v vrtcih. Otroke pobiramo v skupinah, starši jih prevzamete v telovadnici, na katerih vrtcih se bodo tečaji izvajali, vam bomo sporočili tekom septembra.

S skupinami plesalk starih od 6 – 9 let začnemo graditi na plesni tehniki, kondiciji in izraznosti. Seveda se težjih stvari še vedno lotimo skozi igro, otroke pa hkrati navajamo na red in natančnost pri izvajanju koreografij in kombinacij. Koreografije so zelo različne, v enih se preizkusimo v tehniki, spet druge pa so sestavljene glede na zgodbo, ki jo poskusimo skozi ples predstaviti gledalcu. Da pa ne izgubimo najpomembnejše lastnosti plesa, ki jo vsak otrok ima – izraznost, punce včasih ustvarjajo tudi svoje lastne korake in kombinacije.

V skupini jazz mladinke  so plesalke stare nad 10 let, ki spoznavajo jazz balet in show dance osnove. Želja nekaterih je, da postanejo tekmovalke, zato je del treninga namenjen tudi temu. Predvsem pa je to skupina deklet, ki želi plesati in v dvorani pozabiti na vse obveznosti ki jih čakajo doma, v šoli… Na treningih se z ogrevanjem in raztegovanjem naučimo čimveč plesnih korakov, ki nam kasneje pomagajo pri koreografijah.

TEKMOVALNE SKUPINE (jazz balet, show dance, modern)
Naše tekmovalke zastopajo Moj klub na državnih tekmovanjih in žanjejo odlične rezultate. V tekmovalnem programu imajo dekleta 4x tedensko jazz balet, dodatno pa obiskujejo še modern, gimnastiko, akrobatiko, balet, sodobni ples, nekatere tudi acrobatic pole. Obisk določenih dodatnih ur se prilagaja individualno npr. če je plesalka premalo gibljiva obiskuje gimnastiko…
Na državnem prvenstvu se je skupina jazz deklet uvrstila na svetovno prvenstvo v kategoriji ‘produkcija Avatar’ z doseženim 2. mestom.

V naši plesni šoli pleše tudi skupina deklet iz Centra Matevža Langusa iz Radovljice.

NASTOPI
2x letno je dan odprtih vrat, kjer lahko starši obiščejo uro in si ogledajo, kaj se otroci učijo (predvidoma novembra in aprila).
V začetku junija je zaključna predstava v Festivalni dvorani na Bledu, kjer nastopajo vse skupine (30.5.2020).
Na ostala povabila na nastope večinoma pošljemo nadaljevalno skupino oz. tekmovalce.
______________________________________________________

SKUPINE SEPTEMBER 2020:

Treningi na Bledu – pričetek 7.9.2020
predšolska – četrtek 16.50 – 17.35, poučuje Tihe Ivnik
jazz 6-9 četrtek – 17.40-18.40 (po želji je lahko trening 2x tedensko, drug termin bomo določili naknadno) poučuje Tihe Ivnik
jazz mladinke – 1 torek 18.45-19.45 in četetek 18.40 – 19.40 poučuje Maša Kunšek
jazz tekmovalna – pon. 18.50 v Radovljici, tor. 19.50-21.05, čet. 19.45-21.00 poučuje Maša Kunšek
sodobni ples – kreativna nadaljevalna – petek 17.30-19.00 poučuje Alja Branc

Treningi v Radovljici – pričetek 7.9.2020
predšolska – ponedeljek 17.10-17.55 za 3-4 in 18.00-18.45 za 5-6 poučuje Maša Kunšek
jazz 6-9  torek in četrtek – 17.10-18.10 poučuje Maša Kunšek
jazz 10+ torek in četrtek – 16.00-17.00 poučuje Maša Kunšek
izrazni ples 10+ – četrtek 18.15-19.15 poučuje Alja Branc

plesna šola v OŠ Gorje, predšolska in jazz 6+ – termin in pričetek še sporočimo

Plesna predšolska na Jesenicah v OŠ Tone Čufar, termin še sporočimo, pričetek oktobra
______________________________________________________

Naj Moj klub postane Vaš klub.

Vabljeni!

Pravilniki, datumi tekmovanj, rezultati:
PLESNA ZVEZA – KLIKNITE SEM