RITMIČNA GIMNASTIKA

Ritmična gimnastika je eleganten šport, ki v elegantno celoto povezuje prvine gimnastike, plesa, baleta, akrobatike in rokavanja z rekviziti. Gibi morajo biti usklajeni z izbrano glasbo. Na treningih je poudarek na gibljivosti, uporabljamo kolebnice, trakove, obroče, žoge. Na treningih, ki so namenjeni kot dodatek k plesnim in baletnim programom je poudarek na gibljivosti in tudi na kondicijski pripravljenosti.

TEKMOVANJA: Pri tekmovalkah je poudarek na skupinski sestavi/vaji. Na treningih večino časa sestavljamo in ponavljamo sestavo s katero se potem predstavimo na tekmovanjih. Dekleta potrebujejo več treningov na teden, svoje lastne rekvizite ter dres, ki je primeren za tekmovanja. Pomembno je, da ima deklica že osvojene zgoraj navedene elemente (gibljivost, kondicijo, gimnastične, baletne, plesne, akrobatske elemente), saj je tako potem lažje sestaviti sestavo. Pri gimnastiki se uporablja vse zvrsti glasbe. V primeru, da si vaš otrok želi tekmovati, sporočite trenerki ali vodstvu kluba.
OPREMA: dres in gimnastični copatki, ki prekrijejo prste

NASTOPI
2x letno je dan odprtih vrat, kjer lahko starši obiščejo uro in si ogledajo, kaj se otroci učijo (predvidoma novembra in aprila).
V začetku junija je zaključna predstava v Festivalni dvorani na Bledu, kjer nastopajo vse skupine.

Vpisujemo otroke od 3. leta dalje.
Treningi potekajo na Bledu in v Radovljici.
Za urnik in cenik nam pošjite mail na infomojklub@gmail.com.

Vabljeni na brezplačne preizkuse programov od 1. – 3.9.2023.

Vabljeni.