HIP HOP

Pri hip hopu se osvaja praktično in teoretično znanje, kar pomeni, da se otrokom predstavi široko kulturo hip hopa, ki zajema veliko različnih stilov in ni samo ponavljanje gibov za učiteljem (hip hop, popping/elektrik, house, reggeaeton…). Znanja se preverjajo na takoimenovanih battlih, kjer plesalec pokaže v freestyle izvedbi (brez vnaprej pripravljene koreografije) svoje znanje.

Kako poteka poučevanje pri nas:
Učenje koreografije: zaradi same telesne kordinacije in sposobnosti učenja in usklajevanja večih gibov skupaj na glasbo.
Samoincitaivno ustvarjanje oz Freestyle: da otroci znajo sami z svojo lastno domišlijo gibati telo na gasbo in ustvarjati svoje lastne gibe – s tem znanjem se lahko udeležuješ tudi tako imenovanih battlov.
Učenje težjih elementov oz »akrobacij« (stoje, sklopke, frizi itd): to je vedno najbolj atraktiven del za otroke, čeprav najtežji. Plesne točke vedno popestrimo z raznimi »akrobacijami« in s tem spodbujam da otroci razvijajo »lastne trike« – gibe ki so težje izvedljivi.
V skupini otrok večkrat izstopajo posamezniki, ki pokažejo malo večjo željo po znanju in tudi malo več talenta. Zato smo oblikovali tudi tekmovalno skupino, s katerimi smo se začeli udeleževati raznih tekmovanj (pokalni turnirji, festivali, battli,…) in tudi nastopov.
Načrti so vlivati čim več motivacije in znanja mladim ter spodbujati nadgrajevanje samoinciativnega ustvarjanja ter izražanja na glasbo, se udeleževati v čim večjemu ševilu hip hop dogodkov ter otroke motivirati z raznimi nastopi. Cilj za vsakega otroka posebaj je napredek, da »plesno raste«.

NASTOPI
2x letno je dan odprtih vrat, kjer lahko starši obiščejo uro in si ogledajo, kaj se otroci učijo (predvidoma novembra in aprila).
V začetku junija je zaključna predstava v Festivalni dvorani na Bledu, kjer nastopajo vse skupine (30.5.2020).
Na ostala povabila na nastope večinoma pošljemo nadaljevalno skupino oz. tekmovalce.

TEKMOVANJA
V letu 2019 smo se s hip hop solisti in skupino uvrstili na evropsko in svetovno prvenstvo.

V sezoni 2019/20 poučujeta  Nace Novak in Maša Pavič.

SKUPINE 2019/20
HH ZAČETNA Bled Nace Novak
HH ZAČETNA Radovljica Maša Pavič
HH NADALJAVALNA in TEKMOVALNA Bled Nace Novak
HOUSE, POPPING Nace Novak (novo na urniku)

Vabljeni.

Pravilniki, datumi tekmovanj, rezultati:
PLESNA ZVEZA – KLIKNITE SEM